Virkattu pokemon pallo

img_20161001_173622

Pahoitteluni heti alkuun kaikille pokemon faneille, pallojen ja hahmojen nimet ei oo ihan hallussa. Eli puhun palloista väreillä 🙂

Pallot olen tehnyt erilaisilla puuvillalangoilla. Pääasiassa käytössä drops safran ja cotton light. Koukku kokona on 1,5 jotta työstä tulee tiivis. Pallojen koko noin 10 cm mutta tämähän muuttuu langan, koukun ja käsialan mukaan.

Kaikissa palloissa ala ja yläosa on samanlaisia, valkoinen alaosa ja värillinen yläosa. Ohjeessa on siis vain yksi ohje pallon puolikkaaseen joka väriä vaihtamalla muuttuu eri osaksi. Jokaisessa kuitenkin viiminen kerros tehdään mustalla.

Puolikas pallo

Huom! Jokainen kerros alkaa 1 kjs, joka ei korvaa ensimmäistä kiinteää silmukkaa. Tee ensimmäiset kiinteät silmukat samaan silmukkaan ketjusilmukan kanssa. Jokainen kierros päättyy piilosilmukalla kierroksen ekaan kiinteäänsilmukkaan!

1. Tee taikarenkaaseen 1 kjs, 6 ks ja piilosilmukka ensimmäiseen ks:n

2. 1 kjs, 2 ks jokaiseen silmukkaan, ps ensimmäiseen ks

3. 1 kjs, *1 ks, 2 ks samaan silmukkaan* toista koko kierros, ps

4. 1 kjs, *2 ks, 2 ks samaan silmukkaan* toista koko kierros, ps

5. 1 kjs, *3 ks, 2 ks samaan silmukkaan* toista koko kierros

6-12. 1 ks jokaiseen, ps.

13. Vaihda musta lanka ja tee 1 ks jokaiseen silmukkaan koko kierros, ps.

Pyöreä merkki

1. Tee 6 ks valkoisella langalla taikarenkaaseen (magic ring), ps kierroksen ekaan ks

2. 1 kjs, 2 ks jokaiseen, ps. Katkaise lanka

3. Liitä musta lanka työhön ja tee 1 kjs, *1 ks, 2 ks samaan* koko kierros. Kierroksen lopussa tee 1 ks myös kierroksen ekan ks:n kanssa samaan jotta reunasta tulee tasainen. Jätä riittävästi lankaa ompeluun.

Palojen yhteen ompelu

Ompele pallon puolikkaat mustalla langalla kiinni toisiinsa kerroksen 13 silmukoista, katso että ommellessa molemmat silmukoiden reunat tulee mukaan. Jätä ompelematta noin 2-3 cm aukko ja ompele pyöreä merkki kiinni. Merkin puoliväli tulee olla palojen ompelusauman kohdalla.

Täytä pallo vanulla tiiviisti ja ompele sauma loppuun. Käytin itse pallon sisällä pallomeri palloja, jolloin ompeluaukko pitää olla isompi jotta pallo mahtuu sisälle.

Sinipunaisen pallon merkki

Tässä pallossa siis toinen puolikas on sininen. Punaisia merkkejä tehdään 2 kpl

1. Tee 15 kjs

2. 1 ps toiseen silmukkaan koukusta, 2 ks, 8 pp, 2 ks, ps viimeiseen. Jätä ompelua varten pitkä lanka.

Nämä kaksi punaista pötköä ommellaan siniseen yläosaan. Itse koin helpommaksi ommella ensin nämä ja sen jälkeen kohdistaa keskellä olevan ympyrän.

Sydänpallon merkki

Tässä pallossa yläosa on pinkki/fuksia johon tulee pieni sydän merkki.

Vaaleanpunaisella langalla:

1. Tee nämä kaikki taikarenkaaseen (macig ring): 3 kjs (eka pitkäpylväs), 3 pitkää pylvästä, 3 p, 1 kjs, 1 pitkäpylväs, 1 kjs, 3 p, 3 pitkää pylvästä, 2 kjs ja piilosilmukka taikarenkaaseen. Kiristä rengas tiukaksi.

Reunusta sydän vaalean lilaalla langalla tehden kiinteitä silmukoita ympäri sydämen. Sydämen kärjessä voit tehdä 2 ks samaan jotta reunasta ei tule liian kireä. Sydän ommellaan palloon niin että sydämen kärki jää vähän pallo merkin alle.

img_20160930_142314

Toivottavasti ohjeista on iloa pokefaneille!

Muistathan mainita linkin blogiin jakaessasi työn kuvia ja Instagramissa jaetuissa kuvissa lisätä @koukussa

Ohje on tarkotettu omaan käyttöön, ja tuotteen myynti ei ole sallittua.

 

 

 

2 thoughts on “Virkattu pokemon pallo”

  1. Hei! Mikä on ”taikarengas”, josta ohje alkaa?
    En yhtään onnistunut ekalla yrittämällä, tuntui, että ks:iä oli ihan liikaa, tuli sellainen ”kukka” röpelöisin reunoin. Kokeilen vielä uudestaan vähän muokattuna. Näitä pokepallo-ohjeita ei netistä juuri muita löydykään eli kiitos tästä 🙂

    1. Taikarengas on alotusrengas jossa lanka kiepautetaan renkaaksi johon silmukat tehdään. Tutumpi nimi tälle on macig ring ja youtubesta löytyy paljon ohjevideoita. Jos se siltikään ei onnistu, voit tehdä alotuksen näin: tee 2 kjs, 6 kiinteää silmukkaa ensimmäiseen ketjusilmukkaan(toinen koukusta) piilosilmukalla kiinnitys ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
      Röpölöisyyteen auttaa varmasti jos vaikka lasket joka kierroksen jälkeen silmukat. Ekalla pitää olla 6 ks, tokalla 12 ks, kolmannella 18 ks jne. Kasvaa aina 6 joka kierroksella kunnes lisäykset on valmiit. Sen jälkeen tarkistat joka kierroksella että silmukka määrä ei enää muutu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *